domingo, 19 de junio de 2011

1ª CURSA DE LA ROCA NEGRA

El passat diumenge 19 de juny, a escassos 2 dies d’abandonar la primavera i encetar el nou estiu, es va celebrar a Sant Boi de Llobregat la primera edició de la Cursa Roca Negra.

Aquesta cursa discorre per els parcs de Montbaix i Montpedros, ascendit als seus 3 cims més representatius: Can Cartró, Montpedros i Sant Ramón. Es completen 21,3km de recorregut (una mica més que una mitja marató), però s’acumulen prop de 2.400 m de desnivell.

Són unes xifres que no es poden prendre gens a la lleugera. Respecte curses conegudes i de referència, com la Cursa de l’Alba o la Cursa Montserrat Nord, varia la configuració de puja-baixa de les ambdues primeres en front de la dent de serra de la tractada, però les iguala en xifres absolutes de desnivell i distància.

Un cop més, ja en va passar el passat any a la Cursa de les Aixetes de Sant Feliu de Llobregat, no vàrem donar la importància requerida a la prova (som humans, s’admet) i això es va pagar en les sensacions globals.

De totes maneres va ser una cursa molt maca, un circuit per camins, pistes i corriols desconeguts, que segur que gaudirem més en una segona edició. La calor ja apreta, i tot i que els núvols ens van ajudar una mica a esmorteir el fort sol que ja patim, la situació del primer punt d’aigua es va fer, al menys a mi, un poc llunyana.

Nomes ens queda recordar una màxima: “Para llegar a la categoria de vencido antes hay que haber luchado, y eso te distingue del desertor y del cobarde”. I aqui continuem, contents de la nostra endèmica mediocritat, i contents de poder saludar al amic Domingo Catalan, que també va completar la cursa.

Us deixem les fotos de pas pel primer avituallament, en els propers dies l’organització penjarà les de la resta de punts.